Komeetat edustuksen kausi paketissa ja katseet jo kohti tulevaa!

01.10.2022

Komeettojen taival Kakkosessa jäi tällä erää kauden mittaiseksi ja paluu Kolmoseen on tosiasia ellei sitten syksyn/talven kabineteissa tilanne vielä muuttuisi. Tämä on toki epätodennäköistä. Joukkue on läpi kauden majaillut sarjataulukon pohjalla, mutta silti ottanut 4 voittoa ja kolme tasapeliä ja pelannut vahvasti pisteistä lähes kaikissa muissakin otteluissa. Nousijajoukkueelta panosta ei voi pitää heikkona ja joukkue on saanutkin laajalta tunnustusta peli-identiteetistä ja periatteestaan peluuttaa omia nuoria pelaajiaan ilman ulkopuolelta haettuja vahvistuksia. Joukkueen jääminen sarjassa viimeiseksi naulittiin 4-1 vierastappioon päättyneellä Oulun retkellä su 25.9. Sarjan viimeinen ottelu pelattiin Comets Parkilla 1.10. Vaasan IFK:ta vastaan. Pitkään tasaisissa merkeissä pelattu ottelu ratkesi toisen puoliajan alussa, jossa VIFK onnistui muutamasta paikoistaan tekemään voittoon tarvittavat maalit.

Komeetat tulee jatkamaan valitsemallaan tiellä ja mitä todennäköisimmin palaa Kakkoseen piankin. Joukkueen kasaaminen ensi kaudelle on jo aloitettu ja sen runko tullee säilymään ennallaan. Valmentaja- ja pelaajauutisista tiedotetaan lokakuun aikana. Kuvassa Komeetat kauden päätösottelun jälkeen ansaitulla paljuristeilyllä kotoisalla Comets Parkilla.

Komeetat_edustus_01102022.jpg

Laajempaa raporttia aiemmista pelistä ja sarjaotteluista edustuksen instassa ja seuran YouTube kanavalla. Mukana tunnelmassa Komeettojen tuore kannatuslaulu Vaaleansininen.

Alla tiivistettyjä otteluraportteja ja muita uutisia:

Su 18.9. Comets Parkilla vieraili Hercules. Komeetoilla oli ns. pakkovoiton paikka sarjassa neljäntenä majailevasta oululaisjoukkueesta. Vähintään jännittävien vaiheiden jälkeen Eetu Penttisen pilkkumaalilla joukkue kairasi tarvittavat kolme pistettä ja on edellen mukana taistelussa sarjapaikasta. Seuraavaksi joukkue matkaa su 25.9. OTP:n vieraaksi Ouluun Castrenin kentälle, josta ei ole vielä tänä vuonna ollut paljoa kerrottavaa. 

La 10.9. Oulun tuulisella ja heikohko kuntoisella Castrenin tekonurmella AC Oulun Veikkausliigapelaajilla vahvistunut OLS ei entanut jakoja ja otti selkeä voiton lukemin 4-0. edellisenä sunnuntain 4.9. kotiottelussa GBK:ta vastaan Komeettojen parantuneet peli-ilmeen havaitsi kaikki paikalle saapuneet runsaat 200 katsojaa. Pelissä oli kaikki ainekset myös voittoon. Lopulta tuloksena kuitenkin suhteellisen oikeutettu tasapeli 1-1. Sarjasijoitus jäi edelleen pohjille, mutta kaikki jäi vielä auki kun kierroksia on neljä pelaamatta.

Pe 26.8. pelattiin Comets Parkilla useallakin tavalla uniikki sarjaottelu. Kaupungin hallitseva jalkapalloseura JJK saapui edustusjoukkueellaan ensi kertaa sarjaotteluun Comets Parkille. Otteluisäntä Keskisuomalainen oli luonut osaltaan "hypeä" julkaisemalla maakuntalehdessä kahteen otteeseen puolen sivun ottelumainokset. Jyväskylän kaupunki oli lainannut peräkärrykatsomoita, joilla saatiin luotua oikean jalkapallostadionin tunnelmaa. Sää oli elokuun iltaa paras mahdollinen ja panoksetkin otteluun kohdallaan. Paikalle saapui noin 750 katsojaa, jotka saivat nähdä tasokkaan ottelun, jossa ennakkosuosikki piti lopulta pintansa lukemin 1-3. Kotijoukkueella oli omat hetkensä Rasmus Häkkisen kaventaessa 1-2 toisen puoliajan puolessavälissä. Ottelu jää Komeettojen seurahistoriaan monellakin tavalla!

La 20.8. Komeettojen edustusjoukkue matkusti ensi kertaa Kajaaniin Hakan vieraaksi. Edellisen tiistain FCV ottelun tasoiseen esitykseen ei tällä kertaa pystytty ja tuloksena jossain määrin karvas 2-0 tappio. Toinen hellepeli viiden päivän sisään oli osaltaan vaikeuttamassa ottelun lähtökohtia ja olikin osasyy, ettei pelin päälle päästy oikein missään vaiheessa. Varsinkin avauspuolisko oli vaikea.

Tiistain arki-illassa 16.8. vierasderbyssä kohdattiin FC Vaajakoski. Viikon takainen vierasvoitto JBK:sta oli antanut uskoa tekemiseen ja nyt joukkue janosi pisteitä. Latautunut vierasjoukkue hallitsi avauspuoliskoa selkeästi ja voitti sen 1-3 Onni Oinosen tehdessä kaksi maalia. Toisella puoliskolla peli tasoittui ja FCV onnistui kaventamaan ja tekemään lopusta trillerin. Lähes 30 asteen helteessä FCV sai loppuhetkillä aikaan muutaman maalipaikan, mutta Komeetat kesti ja otti ansaitusti kolme arvokasta pistettä lukemin 2-3. Komeettafanien upeassa kannustuksessa Vaajakoski oli hetken vaaleansininen.
Komeettakokoonpanosta Joonas Peltonen pelasi tällä erää viimeisen ottelun vaaleansinisessä ennen muuttoa opiskelujen perään Tampereelle. Myös Sampo Soininen on muuttanut Tampereelle ja jatkaa pelaajauraa Sääksjärven Loiskeessa (3).

Komeetat kohtasi lauantaina 6.8. vierasottelussa Pietarsaarelaisen JBK:n. Sarjan peräpään joukkueiden ottelussa oli paljon pelissä. Tasainen ottelu, jossa molemmilla oli paikkansa, mutta tällä kertaa vaaleansiniset jätti kaiken kentälle. Kaksinkamppailuihin mentiin kovaa ja peli-ilme oli kauden parasta. Mahtavasti palkinto saatiin ottelun lisäajalla syntyneellä voittomaalilla, joka oli samalla Juho Honkosen kauden avausmaali. Komeettojen ensimmäisestä vastasi Rasse Häkkinen.

Neljä edellistä keskikesän kierrosta päättyi tappioihin. Kaikissa otteluissa (OTP, VIFK Kraft ja RoPS) oltiin pelissä kiinni, mutta tuloksena jokaisesta selkeät tappiot ilman tehtyjä maaleja. Juhannusviikon voitto-ottelu ei siten siivittänyt joukkuetta uusiin yllätyksiin ja sijoitus sarjataulukossa jumiintui pohjalle, ei kuitenkaan toivottoman kauas ja usko valoisampaa syksyyn on säilynyt vahvana.

Juhannusviikon keskiviikkoillassa 22.6. Oululaisen OLS:n ja mikä ottelu! Vieraat hallitsi avauspuoliaikaa ja teki kaksi kliinistä maalia ja tilanne näytti siinä vaiheessa Komeettaleirin osalta heikolta. Mutta mitä vielä, Komeetat latasi toiselle puoliajalle upean nousun ja voitti ottelun lukemin 3-2. Maalintekijöinä Toni Nousiainen ja 2 x Rasse Häkkinen. 

Alkukausi on ollut odotetun haastava. 19.6. Kokkolassa panoksena oli paikka sarjataulukon jumbona ja ottelusta tulikin värikäs, joka kääntyi lopulta kotijoukkue GBK:n eduksi lukemin 3-1. Komeetat loi riittävästi maalipaikkoja voittaakseen ottelun, mutta tällä kaudella vaivannut viimeistelyn tylsyys vaivasi edelleen.  

Kauden toinen derby JJK-Komeetat ja seurojen historian ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Harjulla 9.6. Ensimmäistä kertaa Komeettojen ottelu rikkoi 1000 katsojan rajan. Ottelu päättyi kotijoukkueelle ansaitusti 2-0. Komeettojen puolutuspeli toimi jälleen lähes virheettä, mutta hyökkäyspelissä maalipaikat jäivät vähiin, vaikka joukkueella oli useita kulmatilanteitakin.

Edellinen kotiottelu Kajaanin Hakaa vastaan 3.6. päättyi 1-1. Ottelu oli ensimmäinen sarjaottelu, jossa olimme niskanpäällä toisella puoliajallakin ja tasapeli maistui jonkun verran karvaalta. Myös vastustajan tasoitus virheellisesti vihelletystä rankkarista jäi harmittamaan.

Kakkosen ensimmäisessä kotiderbyssä kohdattiin FCV jo kesäisessä maanantai-illassa 30.5. Viihdyttävä ottelu päättyi tasalukemiin. Ottelussa FCV oli pallollisesti hallitsevampi, mutta Komeetat vyörytti tasaisin väliajoin vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista yksi johti 1-0 johto-osumaan 34 minuutilla. Johto piti pitkään. Kotijoukkueen harmiksi FCV pystyi tasoittamaan pitkähkön painostusjakson päätteeksi noin 5 minuuttia ennen täyttä aikaa. 

Komeettojen menestyksekäs taival Suomen Cupissa päättyi ke 25.5. Järvenpäässä, jossa Ykköseen viime kauden päätteeksi noussut JäPS oli parempi numeroin 3-1. Komeetat tarjosi kuitenkin ryhdikkään vastuksen ja piti pelin jännittävänä tasalukemissa pitkälle toiselle puoliajalle, jossa JäPS ratkaisi ottelun kahdella nopealla maalilla. Komeettojen maalista vastasi vakuuttavalla pilkulla Genc Kovaqi.

Sunnuntai-iltana 22.5. noin 8 kk:n tauon jälkeen kesä oli palannut Copalle! Upeassa säässä kohdattiin Kakkosen neljännen kierroksen ottelussa Pietarsaarelainen JBK. Ottelu tarjosi jännitystä loppuun saakka. Lopputulos 1-2 vieraille ei tietenkään tyydyttänyt, mutta jälleen Komeetat osoitti kuuluvansa Kakkoseen ja taistelevansa tasapäisesti voitosta. Illan parasta antia oli avasmaali, jonka viimeisteli jo 18. minuutilla hienolla alanurkkalaukauksella Toni Nousiainen.

Pitkä vieraspelimatka Rovaniemelle 14.5. päättyi 3-0 kotijoukkue RoPS:lle. Tässäkin ottelussa oli omat hetkensä tehdä maaleja ja ottaa jopa pisteitä. Avauskierrosten tuloksista huolimatta peleissä on ollut paljon hyvääkin ja lupauksia paremmasta oli ilmassa. 

Kakkosen kotiavaus Komeetat-Närpes Kraft pelattiin äitienpäivänä 8.5. Comets Parkilla. Otteluisäntänä toimi Jyväskylän kaupunki. Ottelu oli seuran ensimmäinen Kakkosen sarjatasolla ja tapahtumaa panostettiinkin sen arvon mukaisesti. Paikalla oli noin 300 katsojaa ja tunnelma hieno kuten Komeettojen seuratapahtumissa aina. Ensimmäistä kertaa paikalle roudatut siirtokatsomotkin saatiin mukavasti täyttymään. 

Komeetat otti koleana tiistai-iltana 3.5. mahtavan 1-0 yllätysvoiton Suomen Cupin 4. kierroksella kukistamalla kotiottelussa Lappeenrantalaisen Ykkösen joukkueen PEPOn. Komeettojen voittomaalin laukoi kliinisesti sisään 56 minuutilla Toni Nousiainen. Koko joukkueen taistelun huipensi loistopelin maalissa pelannut Joonas Paldanius. Ottelu televisioitiin Ruutu+ palvelussa. Raportti ottelusta edustuksen instassa. Komeettojen Suomen Cupin 5. kierroksen vastustajaksi arvottiin 12.5. Ykkösen joukkue Järvenpää Palloseura. Ottelu pelataan Järvenpään Keskuskentällä ke 25.5. klo 19.

Komeettojen historiallinen kausi Kakkosessa pyörähti käyntiin vappuaattona Oulussa, jossa vastaan asettui JS Hercules. Ottelu alkoi karuissa tunnelmissa, kun vastustaja toivotti Komeetat tervetulleeksi Kakkoseen muutamalla maalilla ensimmäiseen varttiin. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu ja sen jälkeen pelattiin suhteellisen tasaisesti. Lisämaaleja ei nähty ja näin avauksesta kirjattiin 3-0 tappio. Ottelusta tarkempaa raporttia edustuksen instassa

Komeettojen uudet peliasut julkaistiin 12.4. videouutinen edustuksen instassa. Samalle päivälle osui perinteisen, mutta edelleen seuratun TekstiTV:n Kakkosen lanseeraus. Edustusjoukkue ensimmäistä kertaa valtakunnan mediassa:)

Komeettojen edulliset kausikortit ovat olleet jo tovin myynnissä. Kannattaa ostaa kausikortti ja nauttia Kakkosen kaudesta Comets Parkilla. Lisätietoja  tästä.

Linkistä avautuu koko kauden Kakkosen otteluohjelma (SPL tulospalvelu).

Lisää joukkueesta Edustuksen nettisivulla ja somekanavilla.

Liikuntapaakaupunki_logo_suomi.pngnaeyttoe_SPL_miesten_kakkonen_sini.png

Kuva: Edustus/A harjoituksissa Äänekoskella 26.2.2022

Komeetat_edustus_A_Aanekoskella_26022022.jpg

Kuulumisia harjoituskaudelta:

Komeettojen historian ensimmäinen Suomen Cup ottelu pelattiin Imatralla pitkäperjantaina 15.4. paikallista Palloseuraa vastaan. IPS pelaa alkavalla kaudella Kolmosta. Kovahkolla alustalla hallissa pelattu ottelu alkoi vahvalla Komeetta painostuksella, joka palkittiinkin heti hieman sekavasta tilanteesta syntyneellä maalilla. Vahvan alun jälkeen nuori Imatralaisjoukkue pääsi peliin mukaan ja tilanteita luotiin kentän molempiin päihin. Tauolle lähdettiin kuitenkin Komeettajohdossa 1-0. Ottelun kulminaatiopiste nähtiin toisen jakson 9. minuutilla kun Juuso Sarkkisen purkupallon haistoi loistavasti Sampo Mehto ja viimeisteli läpiajosta 2-0. Tämän jälkeen peli avautui, IPS ei päässyt tolppaa lähemmäksi, Komeetat sen sijaan käytti paikkansa hyvällä prosentilla. Osuutta lopun numeroiden kaunistumiseen oli IPS kapteenin ottamalla punaisella. Komeetat jatkaa Cupissa ansaitusti 4. kierrokselle, 

20220415_121222.jpg

Sarjakauden kenraaliharjoituksessa 23.4. Comets Parkille saatiin vieraaksi JJK. Joukkueet eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan edustustasolla, joten ottelussa tehtiin pientä paikallista futishistoriaa. JJK:n 0-4 voittoon päättyneestä ottelusta raporttia Komeettojen ja JJK:n Instagram palvelussa. Sarjassa joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa Harjulla to 9.6. ja uudelleen Comets Parkilla pe 26.8.

Lauantaina 9.4 kohdattiin Vehka1:llä tuttu JPS, jonka kevätkunto on yllättänyt vastustajat kerta toisensa jälkeen. Myös Komeetat joutui nöyrtymään kylmissä oloissa pelatun tiukahkon väännön jälkeen 2-1. Tätä edellisessä harjoitusottelussa 2.4. kohdattiin Kakkosen länsilohkoon valmistautuva Ilves/2. Taitava nuori vastustaja oli parempi lukemin 1-2, mutta ottelusta ja varsinkin sen toiselta puoliajalta löytyi paljon positiivistäkin. Kauden toisessa harjoitusottelussa Pirkkahallissa helmikuussa vastaava ottelu päättyi Ilvekselle 7-0.

Kakkosen harjoitusderby pelattiin 26.3. FCV:tä vastaan. Tasainen tunnettakin sisältänyt, mutta tilanneköyhä kamppailu päättyi FCV:n 0-1 voittoon.

19.3. Komeetat kohtasi Vehkahallissa jo toistamiseen Ykköseen valmistautuvan mikkeliläisen MP:n. Ottelu päättyi vierasjoukkueelle 1-4 kuten aiempikin kohtaaminen tammikuussa Mikkelissä. MP ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta kotijoukkue hallitsi pelin pitkän tovin toisella puoliajalla.01.10.2022Komeetat edustuksen kausi paketissa ja katseet jo kohti tulevaa!
16.09.2022Komeetat mukana Nuorten Marathonilla
04.09.2022Komeettojen P2012-joukkueelle uusi tukija
28.08.2022Komeettojen 2015 (2016) joukkue aloittaa ma 29.8.
21.08.2022Comets Cup 20.-21.8. pelattiin jo 11. kerran!
25.07.20222015-2016 tyttöjen ikäkausijoukkue aloittaa 10.8.
20.07.2022Neljä Komeetta joukkuetta Kokkola Cupiin
16.07.2022Komeetat 07 Gothia Cupiin
29.06.2022Sääntömääräinen kevätkokous to 14.7.2022 klo 18
29.05.2022Comet's Tyttö Cupissa punaisia poskia, maaleja, vauhtia ja vauhdikkaita tilanteita!

Siirry arkistoon »