Valmennustoiminta

Seurassa toimii tällä hetkellä noin 30 valmentajaa. Tavoitteena on, että jokaisella joukkueella olisi vähintään 3 valmentajaa, joista yksi toimii vastuuvalmentajana. Valmentajiemme koulutustilanne keväällä 2017 on kohtuullinen.

Lisäksi on 4 Uefa B-lisenssi valmentajaa, 4 C-valmennuskurssin käynyttä ja useita D-valmentaja kurssin käyneitä valmentajia. Seura järjestää itse E-tason lastenohjaaja koulutusta aloitteleville valmentajille sekä D-valmennuskurssia. Seura maksaa kaikille valmentajille koulutuskulut. Seuramme valmentajapakettiin kuuluvat seuran tuulipuku ja t-paita. Valmennuskorvaukset sovitaan valmentajakohtaisesti. Tärkein kriteeri tässä on valmentajan ammattitaito ja koulutustaso, unohtamatta palvelusvuosia seurassa ja mahdollista muuta käytettävyyttä seurassa.

Haluamme kehittää taitokulttuuria. Haluamme olla keskisuomalainen seura josta tulee taitavia pelaajia, ei pelkästään taitokisoissa, mutta myös pelitilanteessa.

Maalivahtivalmennuksesta seurassa vastaa Vilho Tuokkola.

Lapset

Jalkapalloharjoituksissa painopiste on yksilön henkilökohtaisen tekniikan parantaminen. Testaamme pelaajien taitotekijöitä kaikissa joukkueissa ja osallistumme taitokilpailuihin. Saavutettujen taitomerkkien määrä piirin taitokisoissa on kasvanut joka vuosi.

Pienillä lapsilla harjoitteluun liitetään paljon leikkejä ja kilpailuita. Pelaamme harjoituksissa paljon ja etenkin pienpelejä. Uskallamme liikkua monipuolisesti, talvella on kiva hiihtää tai pelata vaikka lätkääkin! Harjoitus, jonka jälkeen lapsella on terve puna kasvoilla ja pieni hikipisara otsalla, on hyvä merkki! Liikunta kannattaa aina!

Lisäksi on toiminnassa huomioitava kasvatus ja se, että joukkueessa on oltava toimintamallit ja säännöt. Lapsi kaipaa rajoja ja ne tuovat harrastukseen turvallisuuden tuntua. Nuori Suomen pelisääntö keskustelut koskevat niin aikuisia kuin lapsiakin ja ne tehdään aina keväisin.

Meillä kaikki ovat tähtiä – ja kaikki ansaitsevat tasa-arvoisen YläFemman!

Turnaukset ja kerhotoiminta

Komeettoilla on useita turnauksia kaudella 2018, niistä lisää turnaus -sivuilla. Elokuussa pelataan Comets Cup, jossa turnauksen joukkuemäärä lähentelee jo 130 joukkuetta.

Kesällä järjestämme toimintaa 4-7 vuotiaille lapsille Valioliigassa harjoituksia ja pelitapahtumia.

Talven aikana pidetään Eskarifutis kerhoja. Kerhoissa kasvatetaan tulevia 2010-2013 syntyneiden ikäluokkia.

Kesäkuun alussa on jalkapallokoulu. Jalkapallokoulu kestää 3 päivää. Tavoittelemme sinne 50 osallistujaa.