Komeetoista Kataloniaan

24.09.2021

Syksyn kuumin siirtouutinen on tässä! Komeettojen P2009-joukkueen pelaaja, Juliet ”Jupi” Välkky ottaa rohkeasti seuraavan askeleen jalkapallon opiskelussa. Juliet perheineen muuttaa Kataloniaan lokakuussa ja Juliet siirtyy tavoittelemaan paikkaa RCD Espanyol de Barcelona -seuran 2008-2009 -ikäluokan tyttöjoukkueesta.

Kyseessä on ollut pitkä prosessi sillä perheen piti alunperin muuttaa Espanjaan jo syksyllä 2020. Kaikki oli suunniteltu lähtöä varten, mutta sitten maailma muuttui koronapandemian takia. Nyt lokakuussa muutto lopulta toteutuu ja vanhemmat siirtyvät tekemään etätöitä Espanjasta käsin. Mukana on ainoastaan menolippu eli Kataloniassa on tarkoitus viihtyä pidempään.

Kontakti Espanyol-seuraan syntyi Eerikkilän Urheiluopistolla toimivan Sami Hyypiä Akatemian ja espanjalaisen Soccer Services Barcelonan (SSB:n) valmentajan Pol Deulonderin kautta. Pol toimii Ekkono-metodin valmentajana Sami Hyypiä Akatemiassa, jonka leireillä Jupi on käynyt. Tukiverkostona Kataloniassa tulee toimimaan myös Orsasportin vetäjä ja potkutekniikkavalmentaja Eeva-Maria Saari, joka muuttaa myös Kataloniaan syksyn aikana. Myös Eevan leireillä ja valmennuksessa Jupi on jo pitkään käynyt.

Jupi siirtyi kesällä 2020 Komeettojen P2009-ikäkausijoukkueeseen JyPK:n tyttöjoukkueesta ja hän harjoitteli jo sitä ennen Komeettojen kanssa. Hän on pelannut tämän kauden Komeettojen P2009-ikäkausijoukkueen kanssa poikien sarjoja, pärjännyt mainiosti ja näyttänyt pelikavereille harjoittelemisen mallia.

Jupi vastasi lyhyeen pelaajahaastatteluun:

Miten usein harjoittelet? Kaikki joukkuetreenit, jonkin verran omatoimiharjoittelua ja lisäksi käyn Orsasportin potkutekniiikkavalmennuksessa sekä muilla jalkapalloleireillä.
Vahvuutesi pelaajana? Potkutekniikka, yritteliäisyys.
Suosikkiseura: FC Barcelona.
Suosikkipelaaja: Lionel Messi, Frenkie de Jong, Alex Morgan.
Mikä futiksessa on kivointa? Onnistumiset ja se, että huomaa kehittyvänsä. Myös kaverit ovat kivoja. Leireillä tutustuu muiden seurojen pelaajin.
Miten poikien peli eroaa tyttöjen peleistä? Peli on nopeampaa ja yhteispeli ja syöttely on parempaa.
Mitä haluaisit sanoa Komeettojen nuoremmille tyttöpelaajille? Harjoitelkaa ahkerasti, niin huomaatte, että taidot alkavat kehittyä.

Julietin matkaa Espanjassa voi seurata hänen aktiivisen Instragram-tilin @jupi_9 kautta. Vamos, Juliet!

Vanhempien terveiset Komeetoille: Olemme todella kiitollisia, että Juliet pääsi mukaan Komeettoihin. Valmennus, joukkuetoverit ja toiminta seurassa sekä joukkueessa on ollut huippuluokkaa. Juliet on aina lähtenyt treeneihin intoa täynnä ja kehittynyt pelaajana vuoden aikana hurjasti. Kiitos siitä koko seuralle ja P2009-joukkueelle. Teette hienoa työtä, voimme lämpimästi suositella!

Jyväskylän Komeetat on saanut tänä vuonna opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistukea tyttöfutiksen laajempaan käynnistämiseen seurassa. 
18.05.2022Komeetat jahtaa avauspisteitä su 22.5. klo 18, vastassa JBK.
10.05.2022Lasten nappulafutis -Valioliiga tulee jälleen!
07.05.2022Ukrainalaislapsia mukana Komeettojen toiminnassa
07.05.2022Naisten joukkueen ensimmäiset harjoitukset
07.05.2022Komeetat A:lla pirteä alkukausi
19.04.2022Comets Park vihertää...ei viherrä... vihertää sittenkin!
09.04.2022Matti Silvennoinen palkittiin vuoden seuratyöntekijänä
04.04.2022Rane ja Läde pongattiin Vehkalammelta
30.03.2022Comets Cup 20.-21.8. jo 11. kerran! Ensimmäinen Comets tyttö Cup 29.5.
14.03.2022Komeetatkin mukana Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa

Siirry arkistoon »