Komeetat murskavoitolla Kolmosen AC lohkon voittoon

06.10.2021

Komeetat voittaa Kolmosen Itä-Suomen lohkon ja etenee Kakkosen karsintaan. Keskiviikkoiltana 6.10. Kuopion kirkkaissa VÄRE Areenan iltavaloissa Komeetat murskasi AC Barcan toisen puoliajan alkupuolella tehden lyhyessä ajassa kolme hienoa maalia. Ottelu päättyi 2-5. Alla oleva tunnelmakuva VÄRE Areenalta kertoo paljon. Pienen juhlan aika, mutta tavoite on vielä kesken.  Komeettojen sarjanousua Nelosesta juhlittiin pari vuotta sitten ja tänä vuonna temppu on tavoitteena uusia.

Lisää kuvia ja tunnelmia illan ottelusta Edustuksen Instagramissa. Kakkosen kaksiosaisen karsinnan (UEFA vierasmaalisäännöllä) myöhemmin varmistuvat pelipäivät ovat 16. tai 17.10. ja 23. tai 24.10. Tätä ennen pelataan vielä yläloppusarjan viimeinen ottelu Komeetat-FC Blackbird su 8.10. klo 16 Comets Park.

Lyhyttä raporttia yläloppusarjan aiemmista otteluista:

Kolmosen yläloppusarjan kolmas ottelu Komeetat-SC Kings pelattiin Comes Parkin iltavaloissa perjantai-iltana 24.9. Kotijoukkue käänsi tasaisen ja hieman tilanneköyhän ottelun edukseen loppuhetkillä Matias Niemelän onnistuessa upeasti vapaapotkusta alanurkkaan. Lopputulos tiesi jo 10 pisteen kaulaa yläloppusarjassa. Lähimmillä uhkaajilla AC Barcalla ja FC Blackbirdillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna, joten sarjatilanne on vielä sarjavoiton ja karsintapaikan osaltakin auki. Lisää otteluraportteja Edustuksen Instagram tilillä.

Yläloppusarjan toinen ottelu pelattiin la 18.9. Joensuussa Lehmon Pallon kotikentällä High Pine Lanella. Komeetat oli erityisesti avausjaksolla hallitsevampi osapuoli ja loi useita maalintekopaikkoja. Vain yksi niistä käytettiin hyväksi kun Eetu Penttinen viimeisteli Komeetat taukojohtoon. Eri syistä johtuen kapealla rosterilla matkaa joutunut Komeettajoukkue taisteli toisella puoliajalla, mutta joutui kerran antautumaan ja pisteet tasattiin loppulukemin 1-1.

Yläloppusarjan avaus pelattiin Comets Parkilla pe 10.9. sarjanousija Savon Palloa (Pieksämäki) vastaan. SaPa on ollut sarjan pirteä yllättäjä ja raivasi viimeisenä joukkueen tiensä kuuden joukkueen yläloppusarjaan. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli lievää Komeettahallintaa, mutta erä päättyi SaPan tehokkaaseen pistohyökkäykseen ja komeaan ylänurkkavetoon ja tauolle lähdettiin vierasjohdossa. Toisen puoliajan paine SaPa päädyssä lopulta palkittiin ja ensin Eetu Penttinen laukoi rangaistuspotkusta kotijoukkueen tasoituksen ja aivan ottelun lopussa Kolmosen debyytissään Eero Säynäjäkangas viimeisteli hienon hyökkäyksen alanurkkaan ja pisteet jäivät 2-1 voitolla kotiin ja samalla lohkon piikkipaikka vahvistui edelleen.

Tiivistelmää alkusarjasta:

Komeettojen Kolmosen kausi alkusarjassa päättyi 28.8. voitokkaasti. Ensimmäistä kertaa Comets Parkilla vieraillut joensuulainen SC Riverball taipui kotijoukkueelle lukemin 2-0. Ottelun ratkaisu tapahtui toisen jakson alkupuolella, jossa Lauri Seilonen ja Toni Nousiainen viimeistelivät  kliinisesti hienot hyökkäykset alanurkkaan suuntautuneilla laukauksilla. Alkusarjan jälkeen Komeetat lähtee yläloppusarjaan 4 pisteen karkumatkalta. Alkusarjan voitto oli pohjustettu jo ennen päätöskierrosta vierasottelussa Iisalmessa 19.8. jossa Komeetat kohtasi valmentajaa vaihtaneen ja kauttaan odotuksiin nähden alisuorittaneen PK-37:n. Vahvan toisen puoliajan ote palkittiin lopulta lisäajalla kun Juuso Sarkkisen upea 20 metrinen tykki upposi ja makea 0-1 vierasvoitto oli tosiasia. Pe 13.8. pelattiin kesäisissä olosuhteissa derby FC Blacbirdiä vastaan. Tasainen ja tilannerikas kamppailu päättyi arvokkaaseen 2-1 kotivoittoon ja samalla varmistui paikka ylemmässä loppusarjassa. Komeetat teki Blackbird otteluun selkeän ryhtiliikkeen mollivoittoisesti sujuneen 9.8. pelatun JJK/2 vierasotteluun jälkeen. Tuossa Harjun Stadionilla pelatussa ottelussa ei päästy pelin päälle oikein missään vaiheessa ja tuloksena selkeä 3 - 0 tappio. Tätä edellinen ottelu pelattiin vain kolme päivää aiemmin perjantaina 6.8. Pieksämäellä SaPaa vastaa ja sieltä oli kotiin tuomisena täydet kolme pistettä 0 - 1 ansaitulla vierasvoitolla. Jo ennen SaPa voittoa oli plakkarissa 3 - 0 kotivoitto LehPasta ja 0 - 5 vieravoitto PAVEsta Iisalmessa.

Koronan siirtämä alkukausi käynnistyi 4.6. vierasottelulla Kuopiossa Kings SC:tä vastaan. Ottelu pelattiin Komeettajoukkueelle vieraalla nurmialustalla ja pienehköllä kentällä. Tasainen vääntö kääntyi Komeettojen 0-1 voittoon ja tuliaisina komeat kolme pistettä. Kotiavaus 9.6. WJK:ta vastaan veti Comets Parkille noin 200 katsojaa. Hienossa kesäsäässä ja futistunnelmassa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueelle vähintään erikoisin numeroin 11 - 4. Ottelun erikoisuudet eivät loppuneet loppunumeroihin, vaan vierasjoukkueen toinen maali ylitti jopa valtakunnallisen uutiskynnyksen. Linkit torstain 10.6. Iltalehti ja Ilta-Sanomat. Kotiottelut jatkuivat Comets Parkilla to 17.6. derbyottelulla JPS vastaan. Helteisessä säässä pelatusta kamppailusta tuli lopulta tasainen vääntö ja päättyi ansaitusti tasatulokseen 1-1. Heinäkuussa korona sotki otteluohjelmia ja Komeetoillakin kaksi ottelua jouduttiin siirtämään parilla viikolla eteenpäin. Kesä- ja koronatauon jälkeen ensimmäinen sarjapeli pelattiin Riistavedellä 21.7. Tuo ottelu päättyi kirvelevään viime hetken 3-2 tappioon AC Barcaa vastaan.

Regions Cupissa kausi käynnistyi jo la 22.5. Yleisöön uppoava 1. kierroksen kamppailu KeuPaa vastaan päättyi dramaattistenkin vaiheiden jälkeen kotijoukkueelle ansaitusti 2-1. Kotijoukkueen maalintekijöinä Noel Virta ja Rasse Häkkinen. Yleisöä oli kirkastuvassa säässä mukavastikin paikalla ja ennakoi värikästä futiskesää Comets Parkilla. Cupissa 2. kierroksella kohdattiin pe 9.7. SC Riverball helteisellä Joensuun keskuskentällä. Tasainen vääntö päättyi tällä kertaa Komeettojen tappioon 1-0 ja siten taival Cupissa katkesi 2. kierrokselle.

Komeettojen A nuorten kausi sai lisähaastetta koronan siirrettyä P20 SM karsintasarjoja kuukaudesta toiseen. Lopulta Palloliiton keväisellä päätöksellä karsintasarjat peruutettiin ja kaudella pelataan vain yksinkertainen 20:n joukkueen SM sarja. Tämä tarkoitti sitä, että Komeetat pelaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa historiassaan SM-sarjassa! Joukkueen minimitavoite on sijoittua sarjassa vähintään sijalle 15. joka oikeuttaisi paikkaa P20 SM-karsintaan keväälle 2022. Raporttia A SM otteluista Edustuksen Instagram tilillä ja toisaalla uutisissa.Komeetat_A_vs_Joki.jpg

19.04.2024Komeetat avasi voitolla Vihtavuoressa. Myös B junnut voitokkaana. Kolmosen kotiavaus pe 26.4. klo 19