Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Otteluohjelmat ja säännöt pelitapahtumissa

Jokainen joukkue pelaa turnaustapahtumassa neljä ottelua. Pelit ovat pääsääntöisesti 4v4 tai 5v5 pelejä. Otteluita pelataan kahdeksalla eri kentällä Comets Parkin isolla tekonurmella. Tulethan paikalle ajoissa.

Comets Parkilla on rajoitetusti parkkipaikkoja. Voit jättää auton myös Comets Parkin tenniskentälle, joka sijaitsee pelikenttien vieressä.

Kokoontuminen pelitapahtumissa 9.30. Comets Parkissa pelaajat kokoontuvat huoltorakennuksen päädyssä sijaitsevalle minikentälle. Palokassa pelaajat kokoontuvat katsomon eteen. Tapahtuman alussa jakaudutaan joukkueisiin, jonka jälkeen järjestäjä laatii lopullisen otteluohjelman. Ensimmäiset pelit alkavat 10.00. Otteluohjelmat ovat nähtävissä noin 10 minuuttia ennen ensimmäisten pelien alkua. Tapahtuma päättyy viimeistään 13.30.


Säännöt pelitapahtumissa

Vanhemmissa ikäluokissa yhden ottelun peliaika on n. 2 x 10 min ja nuoremmissa 1x15min. Puoliaika on n. kaksi-kolme minuuttia. Ottelut voivat päättyä tasatulokseen..

Valmentajan ja pelinohjaajan tulee huolehtia siitä, että oma joukkue on valmiudessa aloittamaan ottelunsa ohjelmassa ilmoitettuna aikana.


PELUUTTAMINEN
Kaikkia kenttäpelaajia on peluutettava mahdollisimman tasapuolisesti. Jokaiselle halukkaalle korttelipelaajalle on annettava mahdollisuus kokeilla myös maalivahtina toimimista.


KENTTÄPELAAJAN VAIHTO
Pelaajien vaihdot tulee pyrkiä suorittamaan lentävinä esimerkiksi oman joukkueen sivurajan tai maalipotkun aikana. Myös pelaajien vaihtaminen samanaikaisesti vastustajan vaihtojen kanssa on suotavaa. Pelejä ei ole tarkoitus keskeyttää vaihtojen ajaksi.


MAALIVAHDIN VAIHTO
Maalivahdin vaihtamiseen paras aika on ottelun erätauko.


PALLOT
Ottelupallot toimittaa pelikentälle tapahtuman järjestäjä. Pallon koko on 3.


-EROTUOMARIT JA TOIMITSIJAT
Jokaisessa ottelussa on kentällä pelinohjaaja turnauksen järjestäjän toimesta. Otteluista ei pidetä pöytäkirjaa. Tulokset kirjataan ylös tulostaululle.


PELAAJIEN MÄÄRÄ OTTELUSSA
Kaikkein nuorimmat (n.2013-2011) pelaavat 4v4, jolloin joukkueessa on kentällä 3 ja maalivahti. Vanhemmat pelaajat (2011-2009) pelaavat 5v5 pelejä.


KULMAPOTKU
Kaikissa ikäluokissa kulmapotkut annetaan kulmalipulta tai pelikentän kulmasta.


MAALIPOTKU + VETÄYTYMISSÄÄNTÖ MAALIVAHDIN AVAUKSISSA JA MAALIPOTKUISSA
Maalipotkun saa heittää, potkaista käsistä tai potkaista maasta kaikissa ikäryhmissä. Pyritään siihen että pallo saadaan pikaisesti takaisin peliin. Jotta syntyisi mahdollisimman paljon peliä. Vetäytymissäännöllä luodaan maalivahdille rauha antaa pallo peliin omalle joukkueelle. SÄÄNTÖ: Kun maalivahti avaa peliä on puolustavan joukkueen vetäydyttävä omalle kenttäpuoliskolle. Kun maalivahti laittaa pallon peliin peli jatkuu normaalisti. Sääntö on voimassa kaikissa peleissä.


RAJAPOTKU
Sivurajan ylittänyt pallo toimitetaan peliin laittamalla pallo maahan sivurajalle. Peli jatkuu kun rajapotkun suorittaja on koskettanut palloon, vastustajien etäisyys pallosta n. 3m. rajapotku on voimassa kaikissa peleissä.


KENTTÄPUOLET

Kenttäpuolia ei vaihdeta erätauolla.